Minnen

Då jag gick igenom min anhöriges saker, minnessaker, vykort m.m. Så upptäckte jag att jag hade varit väldigt duktig på att skicka vykortshälsningar. Tur för mig. Fick några namn som var helt borta från minnet :).

Då jag fick barn fick jag som en minnesförlust. Hade/har svårt att minnas vad som hände innan. Nu blev jagpåmind, fick reda på namn som hade varit borta i minnet. Helt!

027

Översta kortet föreställer kursgård Aske som ligger i Bro. Att jag varit där hade helt försvunnit i mitt minne. Men nu efter sett kortet börjar lite minnesbilder dyka upp i huvudet. Börjar förstår att jag har varit där. Kursgården Aske tillhörde Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsstyrelsen  men inte längre. Jag har arbetat både på Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsstyrelsen. Arbetade där som sekreterare/administratör då jag nyligen kommit till Stockholm.

Andra kursgården på bilden är Domänverkets kursgård i Färna. Domänverket finns ju inte längre, inte heller Arbetsmarknadsstyrelsen. På Domänverket hade jag ett vikariat. Men hann iallafall besöka deras kursgård medans jag jobbade där. Denna kursgård och mitt besök minns jag. Men inte var jag varit. Har funderat mycket på vad platsen hette men nu vet jag. Färna. Det var jättetrevligt. Kommer ihåg att det fanns många olika trädsorter som vi fick titta på och lära oss se skillnaden. Vi fick testa att såga med motorsåg. Så läskigt tyckte jag. En bandmaskin eller vad den hette fick vi provköra där mitt i skogen. Gick så där för mig :). Dessutom blev jag vän med en jättefin tjej från Umeå. Vår vänskap är nu julkort som skickas vid jultid. Fick faktiskt julkort denna jul också.

028

Spanien, så mycket mindes jag. Besökte var hos en engelsman som arbetade i Madrid.  En gång då jag besökte Madrid och honom bjöd han mig hit. Till Manga.  Vi var här i en vecka. Kommer ihåg att vi var iväg. Men kom inte ihåg var jag hade varit. Det har jag också funderat över.

Sist hittade jag detta kort av mina släktingar. Älskar kortet så mycket.

012

San Tropez nästa! Vet inte om det fortfarande är innestället för snyggisar men då kortet var taget var säkert San Tropez inne :)

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Minnen

  1. Mors..Visst är det kul när man hittar sådant som väcker ens slumrande minne..Jag hade en sådan stund när jag scannade in mina diabilder från tidigt -60 tal,skitkul..Jag hade min arbetsledareutbildning på Lidingö Skogshem hette en kursgård,den andra som låg straxt intill minns jag inte namnet på,,tror att båda drevs av samma,kan ha varit Alirati/Saf.Var där ett flertal gånger.
    Oj va kul att en Cypernresa kapar 20 år av ens ålder…är lite lustigt väder just nu,liknar dis,men kan vara sand i luften,varmt så det räcker är det ändå,trots att solen inte förmår tränga igenom..Haé Kram.

  2. Det är mycket man har i minnenas arkiv!Mycket man har glömt som poppar upp! ………………….Morn1 mobilägaren blev nog inte så glad! ha en bra dag!

  3. Vilka roliga minnen. Kul att kunna friska upp minnet lite. Jag saknar tiden med vykort. Nu är det lätt att bara skicka iväg ett mms istället. Blir inte riktigt samma sak..

    Fin bild :)

    Kramisar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>