Tidigare

då någon avled minns jag att man fick efterföljande månad ålderspension för att ha möjlighet att kunna avsluta den avlidnes liv. Min moster mindes samma sak. Så det är tydligen så.

Det är rätt svårt att kunna packa ned någons hem på t.ex. tre dagar och lämna lägenheten städad och besiktigad. Men dör man i början av månaden så kanske det inte är några problem. Då tiden är inne får man väl sikta in sig på dag 1 i månaden. Minsta besvär för anhöriga.

Tydligen ändrades det då man gjorde om pensionssystemet år 1999 eftersom den efterföljande månaden inte gäller längre. Gjord av Rödgröna smörjan. Lika illa som Allianssmörjan. Men som förslaget är: klarar inte den avlidnes bankkonto att kunna betala begravningen och antagligen hyran efteråt skall dom som sköter om den avlidnes slut gå till kommun och begära bistånd. Stackars människor. Jobbar hårt för att få sina anhöriga begravda inom en månad som lagen säger, dessutom packa ned ett helt liv snabbt som tusan annars kanske måste dom gå till socialen för att få pengar till hyran och dessutom måste ju den avlidnes tillhörigheter transporteras bort också. Alla pengar kanske har gått till begravningen som är rätt dyra nuförtiden.

Nu drabbades inte jag av behöva gå till socialen för min anhörings del. Blir bara så förbannad att man drar in hela tiden det vi betalar skatt för.

Dessutom får man väl tacka den grönröda smörjan för den dåliga pensionen jag kommer att få. Dåligare än dagens pensionärer.

Renar, har vi iallafall i Norrbotten :) Dom små söta liven. Fast denna var uppstoppad. Därför fick jag en så bra bild.

024

Jag läste i Expressen om den godhjärtade David Söderlund är vd på Plusfamiljen AB, sitt egna företag, anställde en Bosnisk romsk familj där mannen i familjen anställdes för ta hand om sin cp-skadade son i Sverige. Familjen, helt utan anknutning till detta land. Utvisade. Men som fick stanna här för nu hade ju familjen ett jobb. Att ta hand om sin funktionhindrade son. Haha, det är nog bara i Sverige man kan göra så här :)

Helt otroligt!

 

blogstats trackingpixel

6 reaktion på “Tidigare

  1. Hej du..Ja det blir en hel del bestyr när någon avlider..
    Sesongen har precis startat här på Cypern,så det är inte så jättemycket folk i farten,än..Jo då det är fortfarande delat,jag håller mig på den Grekiska sidan..Haé Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>